CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, April 26, 2012

Di petang rabu yg tragis...sob..sob..sob


 
 
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan dari Yang Esa untuk menikmati keindahan dan segala kenikmatan yang ada di bumi...
 
Guna layout blogger yg baru ni amat menyulitkan ditambah pula dengan kelembapan internet yg tahap cipan..huahuahua...sungguh aku tertanya2, terselit2, dan termanggu2...how.....???...tensen mak....
 
Ni nak citer tentang apa yang terjadi semalam...biasalah, ptg2 dh semestinya mama ni menemani anak bujang kesayangan dgn ball bermain di padang..nk dijadikan cerita tengah syok2 main bola dgn kawan2 dia, tetiba ada budak naik basikal dengan rakusnya menguis2 dan terus melanggar anak bujang nie...uit...dengan rakusnya mama pun lompat dari kerusi, dan jerit....WOIIIIII !!!!..dan budak tu terus lari tinggalkan basikal nyer terkontang kanting...adusssss, ini dah jadi KES LANGGAR LARI....
 
Apa jadi dengan bujang kesayangan hamba tu???? mula2 ingat dia nangis2 manja macam biasa...sekali tgk, mulut berdarah...dalam hati dah membara nie...sekali selak rambut, ALAMAK... ada dua ketul benjol yg kemerah-merahan...adoi, habisla mama kena marah dgn baba awak nie....tak puas hati sambil mulut bising2 duk gak cari budak yg lari tu...dpt tau nama tp duk mana tk tau...
 
Ok, pas settle cuci luka , biar plak dia main kt gelungsur...tengah2 main ada plak budak2 baya umur 11 atau 12 thn duk main panjat2...dah serupa cik nyet mama tgk...dh elok2 Tuhan jadikan manusia nk gak jd M....YET..mama ok lagi selagi anak bujang selamat...boleh plak depa ni dok lari2 atas sana maka...ada plak satu KAKI  tersepak kepala anak hamba...ADUSSS...BIKIN PANAS LAGI NI....makan kenalah berdas2 tembakan ceramah...terus depa duk bawah main kt ground...susah betul la bdk2 zaman sekarang..yg pompuan nk jadi JA....TAN.....yg lelaki plak nak jadi BE...NA...maafla yer ayat tak tertapis...coz dah geram sangat...
 
So, buat masa dua tiga hari ni kita off padang...duk memerap dlm umah je la yer...sebaldi ceramah dari suami tersayang dapat mama dgr malam tadi..maafla sayang...hehehe...apapun, syukur bujang tenit mama masih lagi tersenyum ...dan sekarang sedang lena diulit mimpi indah sambil senyum2 nakal...luv u sayang.
 
 
 
 

Wednesday, April 18, 2012

Mari menabung bersama Darwisy



Menabung tu kan amalan mulia...so, kena start dari kecik lagi..kena la pa & ma ajar anak2 yer...



Anyway, Darwisy ni memang suka sgt main duit masuk tabung..( betul ke ayat aku ni )...bila semua duit dh abis masuk dalam, dia akan nangis minta kita kuarkan balik..so, bleh la dia masukkan duit tu sekali lagi..haha..jenuh gak la nk tunggu dia abis main sampai boring..kadang2 tu terpaksa gak stopkan dia..jenuh la nk tunggu sayang ooii...apapun, mama suka ajar Darwisy menabung..nnti duit tu leh masuk ASB atau SSPN Darwsiy yer...



Tuesday, April 17, 2012

suka ria 3 beranak di waterpark - part 2



sambungan kisah yg lalu..lambat betul nk menghapdet entry  baru sekarang...mood kurengggg sket dengan ditambah berokband MAXIS yg lembab nie...bila la network ni nak ok..tensen tahap gaban dah nie...

mai kita layan pics masa kami berjimba-jimba, joget sakan bermandi air yer...


makan2 sat smbil keringkan badan yg tk berapa nk basah

testing..testing..tgk muka ada gaya penakut

ok, dh mula gelak2...tunjuk taring dlm air

jlan dlm air, bg rasa gemuruh hilang..huahuhahua

posing comel dgn mama..ahaks...

bab ni fail..coz dia memang tk suka air terjun atau shower..

muka org nk balik..hahaha...


Apapun, memang fun kat sana..next time bila my family dtg, nk bawa pi sini gak...

Thursday, April 12, 2012

Spalshhh..spalsh....berjimba-jimba di Karnival City - part 1


Aktiviti yg paling disukai kami tapi kurengggg disukai oleh Darwisy...hehe....last weekend ikut hubby yg kononnya nak join game paint ball dgn group dia...but at last, tk jadi dgn alasan kasut tak bawa..actually my hubby tak mo pun join game tu, coz takut kena tembak..haha....

Tempat game nie bersebelahan dengan Karnival City Waterpark Cinta Sayang Resort.....panjang betul nama tempat nie..harga tiket bagi adult RM12..okla, sesuai dengan tempatnya...kat dalam pun ada jual makanan , murah2 gitu...nak bawa bekalan pun boleh, tak de masalah...


one of the crazy slide yg ada kt sini


percubaan pujuk Darwsiy masuk dlm air...ambil masa 30 minit

baba masuk dlm air, tapi dia tak mo

tgk tu..nangis....semua pakat duk gelak tgk...malu la bujang ooiii


Saturday, April 7, 2012

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com



RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

 macam biasalah kan, mesti ada syarat-syaratnya iaitu :-

1. Sediakan satu entri khas yang bertajuk :  :: RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com :: dan linkkan ke entri ini


2. Copy & paste senarai hadiah di bawah ini ke dalam entri kamoo-kamoo.

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang


3. Terbuka kepada blogger warganegara Malaysia sahaja.


4. Nak follow blog ini dialu-alukan tetapi tidaklah diwajibkan. Tapi make sure la masa pengumuman pemenang nanti dapat alert dan beri feedback dalam masa 3 hari selepas pengumuman dibuat. Lepas 3 hari tak der feedback, automatik LR akan buat cabutan baru untuk pemenang baru k.


5. Nak tag kawan-kawan juga dialu-alukan tapi tidaklah diwajibkan.

6. Tinggalkan link lengkap entri kamoo-kamoo di ruangan komen entri ini. Oh ya.. letakkan sekali ID facebook atau alamat emel untuk mudah dihubungi nanti.


7. Tarikh tamat GA ini pada 07.05.2012 jam 12.00 tengahari.


Friday, April 6, 2012

mood sangat bengang



Bila lambat bayar cepat ajer hang dok call kan, bila dh settle payment, servis macam aderrrr.....huh...GERAM..GERAM...GERAM...hangin satu badan ko....sampai masa entry ni ditulis pun masalah tak settle lagi...kata ada cawangan tk rosak la...ermmm....alasan korang kan...dah 3 HARI TAU!!!!


INILAH..
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

MAXIS


Tuesday, April 3, 2012

April 2012 blog giveaway





1. "LIKE" my Facebook Fan Page or "Follow" my blog.
2. You can either: 
Blog about this giveaway at your blog with a link back to this post OR you can put the link of this giveaway at your Facebook profile.
3. Come back to this post and write your name and your URL link at Mr. Linky's widget below.
4. You may write a comment at this post if you like :). Appreciate it very much ;).

This giveaway runs from today till 11.59pm on 30th of April 2012. I shall announce the name of the lucky winner during the first week of May.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...