CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, May 31, 2011

My hubby collections...

Entry kali nie tentang hubby plak...ni kes pagi td hubby message, " mama, wallet baba tinggal kat atas almari " huhu..nasib baik ada duit spare..kalau tak berpuasa la jawabnya..

hubby I pun dalam diam ada gak collections sendiri selain duit syiling yang melambak2 tue..dah masuk 5 tabung kat umah..selain tu ada gak collections yang lain...bab tabung tu tak leh tunjuk la, kang ada plak kata kami nie kayo..haha..kayo duit syiling adala...

Add caption

Key chain, mostly hubby dapat dari bos dan kawan2 yang balik dari trip ke oversea..ada separuhnya hubby beli time dia plak gi trip...


Ni memang fav my hubby..kumpul robot2 ala transformer tue..bila dapat kat Darwisy, habis bersepai di buatnya..huhu...anak baba la katakan..

Friday, May 27, 2011

Darwisy is 8 months today





Alhamdulillah, bambam mama dah masuk lapan bulan hari nie genap jam 10.55am tadi..hehe..syukur pada mu Ya Allah, berikan kesihatan yang baik bagi Darwisy untuk menempuhi alam pembesaran..

Darwisy milestone:
  • Berat dan tinggi belum ukur lagi, after balik bercuti dari Langkawi nanti baru jumpa nurse ye
  • Dah boleh duduk dengan sendiri dan mula belajar merangkak..terbalik plak skill Darwisy..biasa merangkak baru duduk..hehe..apapun, mama dengan baba happy dengan perkembangan Darwisy..caiyok..caiyok..
  • Semakin laju mengesot, dah pandai main sorang2 dalam bilik sendiri..tgk almari ada gambar katak dengan zirafah..tgk ABC..tgk gmbr kete2 kat wall..
  • Baru mula belajar berdiri, semua tempat pun nak capai dan mula berdiri sendiri..bila jatuh, nangis cari mama..hehe
  • Kuat makan dan sangat suka makan coklat, macam mama nyer..yummy...
  • Minum susu tak berapa sangat, dalam 2 jam 45 auns jer..kadang2 terpikir anak org lain umur mcm Darwisy dah masuk 6-7 auns..mcm tak cukup jer untuk Darwisy..bila bagi lebih tak abis plak..dulu masa dlm pantang kuat nyusu, skrg tak plak...maybe nak ringankan badan kot..
  • Sangat2 aktif dan sangat2 manja dengan baba..
  • Kalau gi jejalan tak boleh duk lama2 dlm carseat, akan mula gelisah dan mula ek ek suh angkat keluar, coz nak tgk kiri kanan n tgk cara baba drive..minat sungguh anak mama nie yer..baba lagi la ske melayan..
  • Alhamdulilah, setakat nie Darwisy memang jarang demam atau sakit...kalau demam pun cuma semalaman ajer...Darwisy budak kuat kan..sayang dia..

Thursday, May 26, 2011

murah rezeki..

Alhamdulillah, moga rezeki datang bertimpa-timpa pada kami sekeluarga..hehe..Amin..Kali nie tentang apa erk?
baru-baru nie mama ada join sat contest nie, just try my luck..hehe...contest untuk ucapan birthday bagi 1st birthday pada tuan empunya anjuran dekat my-fb..Tak sangka plak boleh menag, mula-mula dapat top 10, then selepas cabutan bertuah oleh birthday boy, dapat la no 5..


ermmm, pink..i likess
Kepada penganjur, thanks banyak2 yer...nnti kalu ada contest lagi, mama join yer..babycomelummishop


Tuesday, May 24, 2011

misi mencari...


Comel kan...inilah misi terbaru mama untuk Darwisy..haha...dah jumpa tapi masih tak berkenan di hati..huhu.. 

Saturday, May 21, 2011

pertama kali..

Alhamdulillah, pertama kali..untuk apa????
"
"
"
"

Nampak tak? nampak tak?..hehe..thanks to pn kayna coz sudi letak blog saya nie dlm blog list anda yer..bangga sat..tahap cipan..haha



Friday, May 20, 2011

surprise...



Selamat ulang tahun baba yang ke-30...moga terus dipanjangkan usia,dimurahkan rezeki untuk kami berdua..And moga mahligai yang kita bina akan kekal ke akhirnya..love you so much..mmuah...
Haha..semalam, surprise for baba dgn kek which I bake for my first time..Chocolate moist cake..yum2..even rupa kek tu tak berapa ok, tp still ada rasa..hehe..
Birthday card mmg tak pernah lupa bagi every year since we know each other past 12 years..huhu..Darwisy plak yang terlebih teruja dengan kad tue..blm baba nak buka dia dah masuk mulut dulu.haha..

Wednesday, May 18, 2011

Perodua bowling tournament

Malam isnin lepas, kami ikut hubby pergi perodua bowling tournament kat summit..


darwisy kata mesti dapat no1 tau

geng my hubby

penat berdukung, duk sat dlm tu diam2 yer

testing2



terlena akibat kepenatan

On the way home, singgah beli char kueh teow..lapor la plak..hehe..darwisy dah lena dalam kete since mula2 masuk lagi, penat dia..kami sampai umah dalam kul 11.40am..haha..memang penat..

Monday, May 16, 2011

he can sit know..

New archivement for darwisy...dah boleh duduk dengan sendirinya..yaya..berjaya setelah berusaha untuk mengimbangi dirinya setelah sekian lama..hehe..memang teruja bila dapat tengok perkembangan dan pembelajaran anak depan mata sendiri kan..alhamdulillah, syukur...



video

Baba yang paling teruja..haha...

Saturday, May 14, 2011

Hujan juga akhirnya..

Lately nie keadaan cuaca kat Penang memang terlalu hot..every night sebelum masuk tido mesti nak mandi dulu, badan rasa melekit dan panas..pas tu baru leh tido lena..I think bukan Penang jer macam nie, every where around Malaysia pun sama panas nyer..banyak dosa kot..hehe
But it was temporarily, sekarang dah masuk hari ketiga hujan melanda .Alhamdulillah, sejuk sket bumi Tuhan nie..Lega rasa..bukan apa, kesian kat Darwisy time tido malam panas sangat even kipas memang untuk dia seorang..nak pasang aircond, baba tak izinkan..takut comel dia nie kena serang asthma plak sejuk2 nanti..tunggu  Darwisy dah besar sket la baru kami pasang..

Monday, May 9, 2011

happy mother's day...

First time for me to celebrate mother's day this year...so excited...first wish of course from my hubby..and special kiss..wink*..wink*..hehe..sangat2 teruja, coz i can't believe i have a baby..haha..Alhamdulillah...
Tahun nie tahun kedua berjauhan dengan my mom, she's in KL..apapun, i tetap akan wish happy mother's day to my beloved mom..dengar citer dapat new handphone from my sister..hehe..bagus2 adik2 i nie..
I dapat shawl from my hubby...very nice..my fav colour, purple..boleh pakai gi kenduri kawin next week...saturday night hubby belanja makan pizza...hehe...
yummy..mcm tau2 jer wife dia nie dah lama nak makan pizza..akhirnya tercapai hajat..huhu..
To all mama out there..happy mother's day..luv u all..mmuah..

yummy..
my fav colour..i likessss


Thursday, May 5, 2011

mama kecundang akhirnya...

Nie kes musim demam time hujan2 nie..hehe..at fisrt mouth ulcer, after a week dah ok datangla pulak gum swelling..after that, kena sore throat and flu plak...And finally, fever..haha..
Last tuesday, pas dinner baba paksa gak gi klinik coz dah tak tahan tgk wife kesayangan nie sok sek sok sek dgn suara garau..haha..So,dapatla mama sebungkus hadiah istemewa berisi ubat-ubatan yang memang sedap hingga menjlat jari..haha..mengadapla ubat2 nie sehingga sembuh ye..but, hari ketiga makan ubat pun still tak nampak perubahan lagi..cough waktu malam nak tidor bertambah teruk..hopefully jgn la berjangkit pada baba & darwisy pulak..haru mama nanti..
Thanks to baba coz sudi jaga mama dengan baik yer..love u so much..mmuah!!!!

Wednesday, May 4, 2011

specially made for him..

Nie mama buat khas untuk Darwisy..time jd suri rumah sepenuh tangga nie, rajin la mama nak buat semua nie..hehe...nanti darwisy kena rajin2 belajar dan membaca yer..






Tuesday, May 3, 2011

Free gift from Dr Farhana

Last week bawa Darwisy melawat Dr Farhana..gara2 ruam kat leher yang tak mo baik2..lama tak jumpa Dr nie, last review dgn dia masa Darwisy habis pantang bulan 12 tahun lalu..Dr sendiri pun geram dengan pipi gebu Darwisy..haha..


Sebelum balik, Dr Farhana ada bagi beg dan 2 sample susu untuk Darwisy...Thank you Dr..

Monday, May 2, 2011

Our 2nd anniversary...

2nd May....our 2nd anniversary this year...Cepat sungguh masa berlalu, pejam celik dah 2 tahun usia perkahwinan kami..dan yang paling best, tahun nie kami meraikannya bertiga..hehe..Alhamdulillah..semoga kami bahagia keakhirnya..Amin...


nie surprise cake from my sister to us...terharu coz diorang sudi sambut anniversary kakak nyer ini..hahatq so much..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...