CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, June 24, 2012

Meh jawab survey dan tebus mata ganjaran...




Sebenarnya dh lama terjebak dlm website yg jawab survey ni..dulu selalu redeem voucher jusco...sekarang nak redeem voucher kfc plak...dapat makan free..hehe..

sapa nak merasa dapat voucher2 free ni leh la join sini http://my.aipsurveys.com


tak susah, senang jer, klik...klik...dah siap...




Thursday, June 21, 2012

InsyaAllah....segalanya mungkin...








InsyaAllah, ia bakal menjadi milik kami....teratak yang diimpikan...Amin..doakan segala berjalan dengan lancar...


Wednesday, June 20, 2012

Tuesday, June 19, 2012

Ma...alabat..alabat





Assalammualaikum semua.....


mesti korang tertanya2 apa tu alabat...alabat...tapi bagi mommy  kt luar tu mesti dah boleh agak apa maksudnya alabat nie..hehe.. biasa la, anak baru belajar cakap, semua amik yg ringkas2 ajer...kdg2 mama dgn baba paham kdg2 satu apapun tak paham..haha...




Maksud alabat tu sebenarnya Allahhu Akbar...bila dengar atau tgk org azan kt tv mesti Darwisy akan kata  " ma, alabat..alabat..." then secara automatic diaa kan masuk bilik, berdiri atas sejadah then buat macam tgh solat...siap segala rukuk dgn sujud dia boleh buat...

Alhamdulillah, moga anak mama ni membesar sebagai org yang soleh dan mukmin...InsyaAllah...Semoga didikan awal yang diberi ni dapat menjadi bekalan masa mama dan baba di akhirat kelak..Amin....

Saturday, June 16, 2012

"1st GiveAway .:: Memori Terindah ::. by haryatifaizal"









Cara Penyertaan:

1. Anda mesti mempunyai blog dan menetap di Malaysia.
2. Follow blog "haryatifaizal.blogspot.com", kalau takmo follow pun takpe, kalau follow senang saya nak refer balik blog korang dan follow kembali.
3. Copy banner kat atas tu beserta dengan link entry ni.
4. Buat entry ringkas bertajuk "1st GiveAway .:: Memori Terindah ::. by haryatifaizal", dan tinggalkan link anda di entry ini.
5. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 30.6.2012 (tepat jam 10.00mlm)



selamat ulang tahun buat haryati dan juga blog kesayangan beliau...moga maju jaya dan dimurahkan rezeki hendak-Nya...









~ KAKLONG 1st GiveAway! ~







syarat2nya :-
1) Terbuka kepada semua blogger.
2) Buat satu n3 kendian, kopipes gambar dan tajuk diatas(berserta dengan link nya sekali)..
3) follow blog ini dan ini.(jika sudi..tak ada paksaan)
4)tarikh tutup 7july 2012.



nak tag semua blogger yg baca entry nie..rajin2 la ek klik banner tu...

Winning entry : GA kak bunga





Alhamdulillah syukur, masih ada lagi rezeki nak menang GA....
 
Kali ni GA anjuran  kak bunga...saya pememang no 2 dapat  tudung bawal crown hotfix...canggih kan nama dia....sehebat tudungnya juga..heheh




cantik kan kawan-kawan...hehe...nak2 dapat free lagi bertambah-tambah cantiknya....Alhamdulillah...

kemenangan : ke 5
tahun : 2012




Friday, June 15, 2012

Surah Al-Fatihah







Dalam kekusutan minda, ketidak tenteraman jiwa, kecelaruan ummat dan segala macam keserabutan masyarakat sekarang ini adalah penting bagi setiap seorang daripada kita ini, khususnya yang beragama Islam, agar memperkukuh diri kita dengan pelbagai ilmu. Bukan hanya mendalami ilmu, malah yang lebih mustahak ialah mengamalkan ilmu yang ada.

Baca dan ketahuilah Rahsia Surah Al-Fatihah ini. Amalkanlah ilmu yang kita dapat. InsyaAllah.

1. Untuk membuatkan seseorang (saudara-mara/ pasangan/ anak-anak) supaya sentiasa ingat dan kasih pada anda :
- Bacalah surah al-Fatihah 14 kali sebelum tidur.

2. Untuk mengubati penyakit kritikal:
* Baca surah al-Fatihah 41 kali dan tiup pada air
* Minum air tersebut dan mandi menggunakan air tersebut.

3. Untuk merawat masalah sakit kepala / sakit yang berkaitan dengan otak:
* Baca surah al-Fatihah 7 kali sambil mengusapkan kepala orang yang sakit tersebut.
* Lakukannya 1 kali sebelah pagi dan 1 kali sebelah malam setiap hari berterusan.

4. Untuk mengurangkan kesakitan yang melampau:
* Baca surah al-Fatihah 3 kali dan tiupkan dalam segelas air dan minum air tersebut.
* Kemudian, baca surah al-Fatihah sambil mengusap ditempat yang berasa sakit tersebut.

5. Untuk menghentikan bayi / anak kecil yang sedang menangis:
* Baca surah al-Fatihah 7 kali sambil mengusapkan kepala bayi/anak kecil tersebut.

6. Untuk merawat luka kecil (luka terkena pisau, luka sengat tebuan, darah keluar tak berhenti, jari terkepit pintu dll)
* Baca surah al-Fatihah 3 atau 7 kali
* Kemudian, gunakan ibu jari, ambil sedikit air liur dari bahagian "langit-langit" dan gosokkannya pada kawasan yang terluka tersebut.

Semua cara yang diterangkan di atas, INSYAALLAH pasti akan mendatangkan kesan dengan beberapa syarat:
1. Percaya dan yakin bahawa Surah al-Fatihah ialah sebaik-baik penawar untuk segala macam jenis penyakit (dengan kuasa Allah yang menjadikan surah al-Fatihah penuh keistimewaan)
2. Baca dengan penuh "khusyuk" dan "Tawadhu"
3. Tawakal sepenuhnya pada Allah
4. Gunakan amalan tersebut dengan NIAT YANG BAIK saja



Tuesday, June 12, 2012

Exclusive Giveaway!! ..Kain Pasang Raya 2012







GA ni tamat mlm nie...

nak tag  semua pembaca blog saya yer...

mai..mai....

Monday, June 11, 2012

GA Izan Mama Mia & Rakan Blogger






  • GA ini terbuka kepada semua follower 'izan mama mia'...SAMA ADA dari blog 'contest n GA only' , 'kasih tercipta,suara hatiku atau 'miaduniaku'....,..pada yang belum follow,silakan yaa...tq
  • Like page 'izan mama mia'....jika sudi(tak paksa..)
  • Follow blog Fieda Rafli
  • Follow blog Herba Tihara
  • Follow blog Cik Rose Cute dan like page
  • Follow blog Bunga Hati Mama (Mama Arina)
  • Follow blog Intan Berlian
  • Buat satu entry dengan meletakkan banner diatas serta dilinkkan ke entry ini.
  • Tag kalau sudi supaya lebih meriah..
  • Dalam komen yang mesti diletakkan di ruang komen entry ini sahaja,sila nyatakan 4 perkara berikut ,..link entry, id follower, id fb dan follower dari blog mama yang mana satu ..nyatakan dengan terang dan jelas okey...
.21 pemenang bertuah dicari...apa tunggu lagi,sertailah sekarang!!!!.....

tarikh tutup 1 july 2012

* nak tag semua pembaca yang baik hati ni...


Friday, June 8, 2012

Kesempurnaan Wuduk





Kesempurnaan Wuduk

Berikut merupakan cara-cara mendapatkan wuduk yang lebih sempurna:
  • Mendahulukan bahagian tubuh yang sebelah kanan
  • Mengulangi membasuh setiap anggota wuduk sebanyak 3 kali
  • Tidak berkata-kata
  • Menghadap kiblat
  • Berniat
  • Membaca basmalah
  • Membasuh telapak tangan hingga ke pergelangan
  • Berkumur
  • Menggosok gigi (bersiwak)
  • Membersihkan hidung
  • Membasuh muka
  • Membasuh tangan hingga ke siku
  • Mengusap sebagian kepala
  • Mengusap kedua telinga; luar dan dalam
  • Membasuh kaki hingga ke buku lali
  • Membaca doa sesudah berwuduk
  • Bersolat sunat wuduk sebanyak 2 raka'at.
  • Tertib (berurutan)




[sunting]Perkara-perkara Sunat Ketika Berwuduk

Menghadap ke arah Kiblat.
  • Membaca "Auuzubillah himinasyaitonirrajim" dan "Bismillah hirrahman nirrahim".
  • Membasuh kedua telapak tangan hingga kepergelangan tangan sebelum berwudhu'.
  • Berkumur atau bersugi.
  • Memasukkan sedikit air ke dalam hidung untuk membersihkannya dan mengeluarkannya kembali.
  • Menyapu air ke kepala.
  • Memusing-musingkan cincin jika ada di jari.
  • Menjelai-jelai janggut atau misai dengan air sehingga rata.
  • Menjelai jari-jari tangan dan kaki.
  • Mendahulukan basuhan anggota kanan daripada yang kiri.
  • Mengulang 3 Kali setiap basuhan.
  • Jangan meminta bantuan orang lain seperti tolong menuangkan air sewaktu berwudhu'.
  • Jangan mengelap atau mengeringkan anggota wudhu' dengan kain atau sebagainya.
  • Elakkan percikkan air jangan sampai jatuh semula ke bekas atau ketimba.
  • Berjimat ketika menggunakan air.
  • Jangan berkata-kata atau bersembang ketika mengerjakan wudhu'.
  • Membaca Doa Selepas wudhu'setelah selesai berwudhu'.



Wednesday, June 6, 2012

Gedik-gedik santai di majlis kawin- ipoh mali




Gambar kawin adik sepupu yg dah lama duk terperap...haha...sekarang  baru nk publish...

with makcik aini


apa saja la anak bujang nie


adik sepupu, Amir yg suka nak  manja2

with pengantin...

Tuesday, June 5, 2012

LUCKY DRAW by www.MYADYNA.COM





syarat nyer simple jer

mesti ada blog

buat tajuk entri nie LUCKY DRAW BY WWW.MYADYNA.COM 

letak banner kat bawah dalam entri anda.. 

ada alamat kat MALAYSIA




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...